Άρθρα

Μέσω των άρθρων που ανεβάζουμε από διάφορα site σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και την θέρμανση, οι επισκέπτες ενημερώνονται άμεσα για όλες τις εξελίξεις.

Διακοπές Καλοκαιριού 2023

Διακοπές Καλοκαιριού 2023

Σχετικά με το πρόγραμμα των διακοπών του Καλοκαιριού , σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή κατά το χρονικό διάστημα 12/08/2023 έως 20/08/2023.  Σας ευχόμαστε "Καλό Καλοκαίρι"

Διακοπές Πάσχα 2023

Διακοπές Πάσχα 2023

Σχετικά με το πρόγραμμα των διακοπών του Πάσχα , σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή κατά το χρονικό διάστημα 13/04/2023 έως 17/04/2023. Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!!!

Bιομηχανία Θέρμανσης, Ψύξης και Aερισμού

Έκθεση για τις τάσεις 2023 στη βιομηχανία Θέρμανσης, Ψύξης και Aερισμού

Η AHR Expo που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ατλάντα, ΗΠΑ δημοσίευσε την έκθεση τάσεων 2023 για την βιομηχανία της θέρμανσης, εξαερισμού, κλιματισμού και ψύξης (HVACR- Heating, Ventilation, Air Conditioning) και τις προοπτικές για το 2023.

Διακοπές Χριστουγέννων 2022

Διακοπές Χριστουγέννων 2022

Σχετικά με το πρόγραμμα των διακοπών των Χριστουγέννων , σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή κατά το χρονικό διάστημα 24/12/2022 έως 01/01/2023. Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το νέο έτος.

Διακοπές Καλοκαιριού 2022

Διακοπές Καλοκαιριού 2022

Σχετικά με το πρόγραμμα των διακοπών του Καλοκαιριού , σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή κατά το χρονικό διάστημα 08/08/2022 έως 21/08/2022.

Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις

Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις: Ωφελούμενοι & Επιδοτούμενες Παρεμβάσεις

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το Εξοικονομώ για 9.700 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με τις σχετικές προσκλήσεις να αναμένεται να εκδοθούν μέσα στο επόμενο διάστημα με πόρους ύψους 450 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Διακοπές Πάσχα 2022

Διακοπές Πάσχα 2022

Σχετικά με το πρόγραμμα των διακοπών του Πάσχα , σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή κατά το χρονικό διάστημα 21/04/2022 έως 25/04/2022.

Πάνε για αργότερα οι προθεσμίες απόσυρσης καυστήρων πετρελαίου και οχημάτων εσωτερικής καύσης

Νέα δεδομένα για τον «οδικό χάρτη» περιορισμού της χρήσης των υγρών καυσίμων σε κτίρια και μεταφορές, όπως αυτός αποτυπώνεται στον Κλιματικό Νόμο, δημιουργεί η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, αλλά και η προτεραιοποίηση της όσο το δυνατόν πιο γρήγορης απεξάρτησης από τις εισαγωγές φυσικού αερίου.

Διακοπές Χριστουγέννων 2021

Διακοπές Χριστουγέννων 2021

Σχετικά με το πρόγραμμα των διακοπών των Χριστουγέννων , σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή κατά το χρονικό διάστημα 24/12/2021 έως 09/01/2022. Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το νέο έτος.

Διακοπές Καλοκαιριού 2021

Διακοπές Καλοκαιριού 2021

Σχετικά με το πρόγραμμα των διακοπών του Καλοκαιριού , σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή κατά το χρονικό διάστημα 09/08/2021 έως 22/08/2021.

Εξοικονομώ: Οδηγός για… ναυτιλλομένους • Διαδικασία αίτησης & δανεισμός

Εξοικονομώ: Οδηγός για… ναυτιλλομένους • Διαδικασία αίτησης & δανεισμός

Όλα τα βήματα για την προετοιμασία και τη συλλογή δικαιολογητικών για το επόμενο πρόγραμμα του Οκτωβρίου. Σταθερό επιτόκιο 4% για όσους επιλέξουν δανεισμό και όχι ίδια κεφάλαια, για τις δαπάνες που δεν καλύπτει η επιδότηση

“Εξοικονομώ”: Aνεση & εξοικονόμηση για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος στην Ελλάδα

Fi-compass.eu για “Εξοικονομώ”: Aνεση & εξοικονόμηση για νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος στην Ελλάδα

Το Fi-compass, η πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, στο πρόσφατο newsletter της (Ανοιξη 2021) αφιερώνει ένα άρθρο της, στο συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ».

Διακοπές Πάσχα 2021

Διακοπές Πάσχα 2021

Σχετικά με το πρόγραμμα των διακοπών του Πάσχα , σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή κατά το χρονικό διάστημα 29/04/2021 έως 04/05/2021.

Παγκόσμια Ημέρα της Γης

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Μόλις το 2,8% των οικοσυστημάτων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.…
Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/16

© SanSimera.gr

Η 22α Απριλίου εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια έχει θεσμοθετηθεί από την κοινωνία των πολιτών ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

Η Διεθνής Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του Σαν Φρανσίσκο, για να γιορταστεί το θαύμα της ζωής στον πλανήτη Γη.
Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/112

© SanSimera.gr
Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1970, στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.…
Πηγή: https://www.sansimera.gr/worldays/16

© SanSimera.gr
“Εξοικονομώ” Ιδιωτικών & Δημοσίων Κτιρίων

“Εξοικονομώ” Ιδιωτικών & Δημοσίων Κτιρίων: Αυτή είναι η επίσημη στρατηγική της Ελλάδας μέχρι το 2050

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δημόσιας διαβούλευσης που προηγήθηκε την οποία ανέδειξε το B2Green στις 12/12/2020, εγκρίθηκε και επισημοποιήθηκε με τη δημοσίευση σχετικού ΦΕΚ

Πότε αναμένεται η προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ»

Πότε αναμένεται η προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ»

Εντός του καλοκαιριού σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, να προκηρύξει νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον» για 60.000 ακίνητα.

Διακοπές Πάσχα

Διακοπές Πάσχα

Σχετικά με το πρόγραμμα των διακοπών του Πάσχα , σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή κατά το χρονικό διάστημα 16/04/2020 έως 21/04/2020.

#Μένουμε Σπίτι

#Μένουμε Σπίτι

Για να προστατεύσουμε τον ευατό μας & τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

Διακοπές Χριστουγέννων

Διακοπές Χριστουγέννων

Σχετικά με το πρόγραμμα των διακοπών των Χριστουγέννων , σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή κατά το χρονικό διάστημα 24/12/2019 έως 06/01/2020.

Νέο εξοικονομώ: Οδηγός & παραρτήματα

Νέο εξοικονομώ: Οδηγός & παραρτήματα • Όλα τα πλήρη επικαιροποιημένα αρχεία

Σε συνέχεια της ΚΥΑ «Προκήρυξη του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον II», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020» που πρώτο παρουσίασε το B2Green, παραθέτουμε τα πλήρη διορθωμένα - επικαιροποιημένα αρχεία του οδηγού του προγράμματος και των παραρτημάτων, με όλες τις τελευταίες αλλαγές.

πρώτες αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου οι πρώτες αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Σχεδόν πέντε ημέρες έχουν όσοι δικαιούνται του επιδόματος θέρμανσης για να υποβάλουν την αίτησή τους ώστε να συμπεριληφθούν στην πρώτη πληρωμή του επιδόματος που θα γίνει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το in.gr.

Θερμαντική μονάδα

Επίδομα θέρμανσης: Ετοιμάζεται

Συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ από το υπερπλεόνασμα θα καταβάλει έως το τέλος το έτους το υπουργείο Οικονομικών στους δικαιούχους του επιδόματος της περυσινής χειμερινής περιόδου (2017-2018).

Eπίδομα θέρμανσης

Στο Κοινωνικό Μέρισμα, το επίδομα θέρμανσης

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι, κατά την περσινή χρονιά, το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης ήταν 15 εκατ. ευρώ εκ των οποίων απορροφήθηκαν μόνο τα 11 εκατ. ευρώ, εκφράζοντας την απορία του για τους λόγους που περίσσεψαν 4 εκατ. ευρώ.

Εξοικονομώ ΙΙ

Εξοικονομώ ΙΙ: Νέο τεχνικό εγχειρίδιο για την διαχείρηση αίτησης μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής

Αναρτήθηκε το 3ο εγχειρίδιο εισαγωγής στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του νέου "εξοικονομώ" που αφορά στην Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Υπαγωγής.

Θέρμανση με πετρέλαιο

Τα πλεονεκτήματα της θέρμανσης με πετρέλαιο

Τα τελευταία χρόνια, οικονομικοί λόγοι έχουν στρέψει στους καταναλωτές σε λύσεις θέρμανσης εναλλακτικές του πετρελαίου σε μία προσπάθεια για μείωση του κόστους. Ωστόσο, το πετρέλαιο συνεχίζει σταθερά να προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, τα βασικότερα εκ των οποίων είναι τα ακόλουθα:

«Εξοικονομώ» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Επιδότηση μέχρι 500 χιλ. ευρώ στο νέο «εξοικονομώ» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η αγορά της εξοικονόμησης ενέργειας θα αναπτυχθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια. Πέραν του «εξοικονόμηση κατ΄οίκον» που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχεδιάζουμε και άλλα προγράμματα, όπως π.χ. την επιδότηση μέχρι 500 χιλ. ευρώ της ενεργειακής αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων».